2017-09-02 – Viskningar från Norr

Förra gången jag styrde mina steg åt Af Sejdels Skogar, möttes jag av ett historiskt ögonblick; när de svurna fienderna, barbarkungen Malcolm och Rebellernas ledare Gråbåge, tog i hand och tillsammans stred mot den större ondskan; Exideas följare som ämnade förstöra Västmarken.

En av de frågor folket ställt sig under månaderna efter slaget är; är kriget nu över? Har Kungen och Rebellen täckt sitt stål för gott? Jag önskar innerligt att jag besatt svaren på dessa frågor men jag tvingas beklagligt nog göra er besvikna. Vad jag dock med säkerhet kan säga är att någon form av outtalad vapenvila har gällt mellan sidorna, då inga rapporter om stridigheter mellan de båda har nått mig.

Ryktet säger att Malcolm lett sina styrkor på ett plundringståg genom de neutrala städerna i södern, medan Gråbåge och hans män sägs ha säkrat de västra regionerna och förberett sig för vintern genom att hjälpa lokalbefolkningen med sina skördar och försvar.

Efter att de gett sig av tycks det som om Af Sejdels Skogar blivit än mer laglöst än vanligt, om så är möjligt, när Exideas följare nu kunnat härja genom landsbygden och terrorisera de enkla bönderna obehindrat. Det talas också mycket om att en Flodländsk handelsman ska ha anlänt med ytterst eftertraktade varor i sin ägo; om det är vist eller dumdristigt för en rik man att färdas till hjärtat av detta krigiska rike är det inte min plats att säga.

Sedan Hämndens Vind svepte fram över Västmarken för mer än åtta år sedan och lämnade alla städer värda namnet i ruiner, har få nyheter norrifrån nått mig, men nu viskas det om att främmande folk ska ha börjat röra sig i områdena kring resterna av den förstörda staden Bråkköping, och att de sakta men säkert har börjat dra sig söderut.

Ännu ett rykte jag snappat upp, är att Malcolms plundringståg i Södern ska ha kommit till ett slut, och att detsamma gäller för Gråbåges kampanjer i Väst. Alla mina källor är överens om att de båda är på väg tillbaka till Af Sejdels Skogar, men ingen kan berätta varför. Dumdristigt eller ej, jag ämnar färdas till Af Sejdels Skogar och ta reda på vad som fått dem att återvända, vare sig det är Exideas följares agerande eller dessa viskningar från Norr, och jag ber till alla gudar villiga att lyssna att jag inte kommer att stå ensam i detta krigshärjade kungadöme.