Vill du testa lajv?

Att skapa en karaktär

På lajven välkomnar vi särskilt nybörjare som vill testa lajv. Vi har ledare som agerar guider under lajvet och som man alltid kan fråga om hjälp och tips på saker att göra. Vår trygghetsvärd har som särskild uppgift att hjälpa till om något skulle bli obehagligt på riktigt. Säg gärna till vid incheckning om ni vill ha hjälp med något särskilt. Det går fint att delta efter egen lust och förmåga (men det brukar vara roligare om man inte bara sitter och tittar på utan också hänger med på andras initiativ.) Första lajvet är alltid gratis, och vi har kläder att låna ut. 


Vi kommer att ta en paus kring lunchtid för att äta lunch, och har inga krav på att din medhavda matsäck ska vara medeltida och ätas på träfat. Ta med något som är gott och varmt, termos och plastkåsa funkar fint. Glöm inte att ta med nog med vatten, man blir törstig av att springa runt i skogen.

Vi vill att du tar med en vuxen som känner dig första gången, och gärna i fortsättningen också. Vi ledare kan behöva hjälp att avgöra om barnet är trött eller ledsen när vi inte känner det väl. Det kan vara överväldigande att lajva första gången, men det är helt ok att ta en paus vid elden och prata lite med de vuxna som brukar hänga där. (Andra ger sig in i spelet på samma villkor som barnen, det är precis som allt i lajv upp till den enskilda spelaren.) Vuxna får låna kläder om det behövs för att smälta in i vår fiktiva värld.

Du behöver inte ha en helt färdig karaktär när du kommer. Första gången räcker det bra med en idé om din karaktärs namn och varför hen går på äventyr i skogen. Vill du veta mer om världen eller regler prata med guiderna. Det är erfarna ungdomar som presenterar sig före lajvets start.
Vi har aldrig bestämt exakt vad som ska hända i förväg eftersom detta styrs av deltagarna, men vi har en generell plan för hur våra utomhuslajv går till. Läs mer här https://vastmarkenlajv.se/start/vad-hander-under-ett-lajv-praktiskt/ Säg till om ni behöver veta mer exakt vad som kommer att hända eller var vi kommer att vara. Vi går alltid igenom regler och presenterar guiderna innan vi börjar.

Vi fokuserar våra lajv på ålderskategorin 10-15 år men både yngre syskon och äldre anhöriga är välkomna att delta. I våra lajv väljer man själv sin karaktärs ålder, erfarenhet och kön. Du väljer också din karaktärs läggning, men tänk på att karaktärer som beter sig illa på olika sätt kommer att bli åthutade, impopulära och kanske till och med infångade i spelet. Spela inte en karaktär som andra deltagare inte tycker är roligt att interagera med. (Vad andra karaktärer tycker är en helt annan sak.)

Tillgänglighetsinformation: När vi lajvar i Jonserd är vi i en skog på ett berg vilket tyvärr gör det svårt att delta om man har problem att gå i brantare terräng. Vi vill gärna ta emot tips om alternativa lajvplatser utomhus i Göteborgsområdet som är lättare att nå!

Har du frågor och funderingar? Skriv en rad till ordforande@vastmarkenlajv.se