Vill du testa lajv?

Kul! Du behöver inte ha några förkunskaper eller ens några prylar för att testa lajv i Västmarken. Vi har kläder och vapen som man får låna första gången. Vill du fortsätta betalar du 150 kr per lajv och 50 kr i hyra för dräkt och vapen. (Det täcker kostnaden för slitage.) Vill du i stället ha egna kläder går det också bra. Titta på https://vastmarkenlajv.se/start/inspiration-for-att-skapa-en-karaktar-fran-vastmarken-riket-eller-flodlanderna/ för inspiration. Tänk på att klä dig tillräckligt varmt för att hålla dig varm och torr under hela dagen. Vi vill att alla lajvare ska ha roligt, och det har man inte om man fryser. Vi har inga krav på att skorna ska vara medeltida, det går utmärkt att lajva i gummistövlar. Glöm inte regnkläder under yttersta lagret kostym om det regnar. Vill du dölja en varm mössa har vi massor av struthättor att låna ut gratis.

Vi kommer att ta en paus kring lunchtid för att äta lunch, och har inga krav på att din medhavda matsäck ska vara medeltida och ätas på träfat. Ta med något som är gott och varmt, termos och plastkåsa funkar fint. Glöm inte att ta med nog med vatten, man blir törstig av att springa runt i skogen.

Vi vill att du tar med en vuxen som känner dig första gången, och gärna i fortsättningen också. Vi ledare kan behöva hjälp att avgöra om barnet är trött eller ledsen när vi inte känner det väl. Det kan vara överväldigande att lajva första gången, men det är helt ok att ta en paus vid elden och prata lite med de vuxna som brukar hänga där. (Andra ger sig in i spelet på samma villkor som barnen, det är precis som allt i lajv upp till den enskilda spelaren.) Vuxna får låna kläder om det behövs för att smälta in i vår fiktiva värld.

Du behöver inte ha en helt färdig karaktär när du kommer. Första gången räcker det bra med en idé om din karaktärs namn och varför hen går på äventyr i skogen. Vill du veta mer om magi, prata med tempelmästaren. Vill du veta mer om strid, prata med vapenmästaren. Det går också fint att fråga någon av våra guider som presenterar sig före lajvets start. Ett bra tillfälle är under promenaden från parkeringen till lajvets startplats.
Vi har aldrig bestämt exakt vad som ska hända i förväg eftersom detta styrs av deltagarna, men vi har en generell plan för hur våra lajv går till. Läs mer här https://vastmarkenlajv.se/start/vad-hander-under-ett-lajv-praktiskt/

Tillgänglighetsinformation: Vi lajvar i en skog på ett berg våren 2023 vilket tyvärr gör det svårt att delta om man har problem att gå i brantare terräng. Vi vill gärna ta emot tips om alternativa lajvplatser i Göteborgsområdet som är lättare att nå!

Har du frågor och funderingar? Skriv en rad till ordforande@vastmarkenlajv.se