2017-03-12 – Besten Död

Trogna läsare, när jag för en tid sedan återvände till Af Sejdels skogar välkomnades jag av något av det värsta väder jag i mina dagar sett; snö såväl som regn som föll i mina ögon som om det försökte blända mig, och stigar så leriga att de tycktes vilja hålla mina stövlar kvar i marken. Men inte ens detta väder lyckades hålla Västmarkens äventyrare från skogarna.

Åter möttes min ankomst av odjuret känt som ‘Varpudelns’ hjärtskärande ylande och ständiga jakt på människokött, då en man från Flodländerna bärande namnet Florent, kom utstormandes ur en träddunge, monstret hack i häl. Denna pälsklädda best, som tidigare visat sig icke sky svärdsklingor, flydde nu i fasa då Florent höll upp en silverbägare mellan de båda. Ja det tycks faktiskt vara silver som är odjurets svaghet, och det var också silver de höll i sina händer då Florent och äventyrarna som följde honom jagade efter besten och, efter en blodig kamp, lyckades dräpa den.

Jag har också hört viskningar, om att ett band av Gudinnans trogna ska ha känt att något i skogarna var fel, och genomfört en ritual med mål att tillkalla en av Västmarkens uråldriga skogsvarelser, som jag innerligt hoppas få syn på när jag åter sätter fot i Af Sejdels skogar.

Det sägs också att en av varutransporterna från Flodländerna som nått Västmarken ska ha innehållit vad som omnämns som skalet till en ‘Manabomb’, något som sägs vara så kraftfullt att det kan ödelägga hela Af Sejdels skogar, eller som vissa påstår, hela Västmarken.

Så, trogna läsare, vem är denna skogsvarelse, och vad vill den oss? Är denna ‘Manabomb’ lika kraftfull som det sägs, och vad skall vi i sådana fall använda den till? Jag kan bara hoppas att jag får svar när jag återvänder till Af Sejdels skogar, och be till gudarna att ni är där med mig, så att jag slipper möta skogens faror ensam.