Vad händer i Västmarken i höst?

Föreningen Västmarken blir en del av Västspel, och kampanjen är avslutad. Vad händer i höst? Blir det något lajv?

Frågan är berättigad, det är viktigt att planera in lajv i kalender så man inte missar. Ännu så länge vet vi inte exakt vad det blir för något lajv, men vi vet att det blir en ny kampanj. Arrangörsgruppen startade sin planering i mitten av augusti, och valde då tre huvudarrangörer. Det blir Robin Henning (som även styrde över sommarlajvet) och de båda tidigare guiderna Alexis Söderberg och Elias Wahlund som har sista ordet om vår nya kampanj.
Gruppen var överens om även om vi inte riktigt vet exakt vilken ny värld vi vill utforska, så planerar vi två lajv för barn och unga, och att de blir i en fantasysetting. Vi vill ha en öppen värld som vi kan utforska tillsammans, med influenser från olika typer av tidsåldrar och historiska epoker. Under hösten kommer vi att göra nedslag både i de högre ståndens salar och salonger och i den outforskade vildmarken. Det blir alltså två olika lajv, inomhus och utomhus, men vad som händer i det första lajvet kommer att influera det andra. Det ska gå att spela en återkommande karaktär, eller testa olika. Som alltid när det gäller Västmarkens lajv vill vi underlätta för nya lajvare och barn och medföljande vuxna deltar på lika villkor.
En ny idé är att vi medvetet planerar för att det ska gå att vara utomhus på olika ställen i Västsverige. Känner du till en bra skog där 30-50 personer kan lajva en dag? Vi vill att det ska gå att ta sig till samlingsplatsen kollektivt och att vi får vara hyfsat ostörda på ett avstånd från samlingsplatsen som funkar även för mindre barn. Allra helst vill vi vara utomhus någonstans där det går att delta även om man har svårt att gå eller kör barnvagn, och vi vill kunna elda och släppa iväg barn i skogen utan att oroa oss för att de fastnar i alltför oländig terräng. Vi vill gärna ha tips på sådan platser till vastmarkenarr@gmail.com.

Nya platser är en långsiktig ambition, så i höst kommer vi att mötas i Jonsered som vanligt. Vi kommer också att vara inomhus ett av lajven, i Studiefrämjandets lokaler på Falkgatan i Göteborg. Detaljer är ännu oklart, men boka upp den 30 september och 22 oktober för höstens kampanj.
Om vi har lust och ork kanske det också blir lajv även i november, men då troligen någon helt annan typ av lajv på annan plats. Mer om det senare..