2024-04-14 Till Gränslandet

Vårens första lajv blir den 14 april, i Bokedalens Naturreservat i Jonsered. Karta till mötesplatsen

Läs om den nya världen här Världen runt Gränslandet

Incheckning öppnar kl. 9:30 vid den övre pendelparkeringen på norra sidan av Jonsereds station. Kom i god tid om du är ny, vill låna kläder eller hyra boffervapen. Alla unga behöver checkas in av en vuxen. Nybörjare är hjärtligt välkomna i sällskap med vuxen; alla deltagare under 10 år behöver ha en vuxen med sig.

Kl. 10:00 har vi en gemensam samling för att gå igenom regler och introducera den nya världen och grupperna i den. Efter det rör vi oss upp till spelplatsen.

Vi återkommer till pendelparkeringen ca kl. 15:00 och då skall alla unga checkas ut av en vuxen anhörig.

Under detta lajv behöver du ha med egen matsäck till lunch, och vi rekommenderar att packa lite extra blodsockerhöjande så du orkar ända hem efter lajvet. Glöm inte vattenflaskan. Matsäcken behöver inte vara fiktionsanpassad, viktigast är att du blir mätt och varm även om det är svalt ute. Så ta med en termos och ett sittunderlag.

Vi vill att alla som deltar (även vuxna) har lajvkläder då det hjälper oss att leva oss in i fiktionen, men lika viktigt är att ni håller er varma och torra. Klä på er efter väder och glöm inte gummistövlarna om det är lerigt. Vi lånar ut lajvkläder att dra utanpå moderna friluftskläder. 

Detta lajv är svårare att delta i om du är rörelsehindrad då vi delvis kommer att röra oss i ganska brant terräng. Vill du stämma av med oss i förväg eller har andra funktionshinder, hör av dig så vi kan förbereda anpassningar om det är möjligt.

Det går naturligtvis fint att fråga om allt möjligt i samband med lajvet, via epost till ordforande @ vastmarkenlajv.se .

Vi håller på och uppdaterar reglerna för Gränslandet.

Anmälningslänk finns här.

Detta är ett arrangemang i samarbete med Studiefrämjandet.