2023-10-22 Expeditionen

Läs mer om den nya kampanjen här https://vastmarkenlajv.se/den-nya-varlden/

Det andra lajvet, den 22 oktober, arrangeras i Bokedalen i Jonsered.
Incheckning öppnar kl. 9:30 vid den övre pendelparkeringen på västra sidan av Jonsereds station. Kom i god tid om du är ny, eller vill låna kläder och hyra boffervapen. Alla unga checkas in av en vuxen.
Kl. 10:00 har vi en gemensam samling för att gå igenom regler och introducera den nya fiktionen. Därefter avgår Expeditionen för att upptäcka vildmarken.

Vi återkommer till pendelparkeringen ca kl. 15:00 då alla unga ska checkas ut av en vuxen anhörig.

Under detta lajv behöver du ha med egen matsäck till lunch, och vi rekommenderar att packa lite extra blodsockerhöjande så du orkar ända hem efter lajvet. Glöm inte vattenflaskan. Matsäcken behöver inte vara fiktionsanpassad, viktigast är att du blir mätt och varm även om det är svalt ute. Så ta med en termos och ett sittunderlag.
Vi vill att alla som deltar (även vuxna) har lajvkläder då det hjälper oss att leva oss in i lajvet, men lika viktigt är att ni håller er varma och torra. Klä på er efter väder och glöm inte gummistövlarna om det är lerigt. Vi lånar ut lajvkläder att dra utanpå moderna friluftskläder. 

Detta lajv är svårt att delta i om du är rörelsehindrad då vi kommer att röra oss i ganska brant terräng. 

Efter första höstlajvet kommer vi att lägga ut en anmälningslänk här.

Detta är ett arrangemang i samarbete med Studiefrämjandet.