2023-10-22 Expeditionen

Läs mer om den nya kampanjen här https://vastmarkenlajv.se/den-nya-varlden/

Det andra lajvet, den 22 oktober, arrangeras i Bokedalen i Jonsered.
Incheckning öppnar kl. 9:30 vid den övre pendelparkeringen på västra sidan av Jonsereds station. Kom i god tid om du är ny, eller vill låna kläder och hyra boffervapen. Alla unga checkas in av en vuxen.
Kl. 10:00 har vi en gemensam samling för att gå igenom regler och introducera den nya fiktionen. Därefter avgår Expeditionen för att upptäcka vildmarken.

Vi återkommer till pendelparkeringen ca kl. 15:00 då alla unga ska checkas ut av en vuxen anhörig.

Under detta lajv behöver du ha med egen matsäck till lunch, och vi rekommenderar att packa lite extra blodsockerhöjande så du orkar ända hem efter lajvet. Glöm inte vattenflaskan. Matsäcken behöver inte vara fiktionsanpassad, viktigast är att du blir mätt och varm även om det är svalt ute. Så ta med en termos och ett sittunderlag.
Vi vill att alla som deltar (även vuxna) har lajvkläder då det hjälper oss att leva oss in i fiktionen, men lika viktigt är att ni håller er varma och torra. Klä på er efter väder och glöm inte gummistövlarna om det är lerigt. Vi lånar ut lajvkläder att dra utanpå moderna friluftskläder. 

Detta lajv är svårare att delta i om du är rörelsehindrad då vi delvis kommer att röra oss i ganska brant terräng. Vi kommer att flytta baslägret till nordvästra delen av Naturstigen runt Bokedalen och därmed börja lajvet med ca 1 km promenad längs stigen. Vi stannar för workshop utmed vägen och lajvar sedan expeditionens vandring på vägen. Det går också att ta sig till baslägret via grusväg (med bom som stoppar biltrafiken ca 300 m från lägret) om man t.ex. behöver ta med barnvagn. Har du andra funktionshinder, hör av dig så vi kan förbereda anpassningar om det är möjligt. Det går naturligtvis fint att fråga om allt möjligt i samband med lajvet, via epost till ordforande @ vastmarkenlajv.se .

Observera att vi har uppdaterat reglerna för den nya kampanjen.

Anmäl er senast lördag 21 oktober kl. 12 på https://ebas.sverok.se/registrations/add/1528 .

Detta är ett arrangemang i samarbete med Studiefrämjandet.