2023-03-19 Vårlajv #1 Gudarnas sista resa

Den 19:e mars håller vi vårsäsongens första lajv, i Jonsered.

Detta är första lajvet i vårens kampanj men också en fortsättning på höstens händelser.  Anmäl er i förväg via ebas

Vi möts söndagen 19 mars på parkeringen vid Jonsereds station för incheckning från kl. 9:30. Målsman eller annan ansvarig vuxen checkar in barnet. Introduktion för nya lajvare startar ca kl. 9:45 och sedan har vi en allmän samling ca kl. 10 innan vi gemensamt går upp till lajvområdet.

Det är som vanligt kläder efter väder som gäller. Mat och vatten tar var och en med sig. Tänk på att det är både kyligt på morgonen och varmt på eftermiddagen och man blir törstig både av att fly och att fäktas. Gott om vatten och klädlager som går att ta av är att rekommendera.

Utcheckning börjar kl 15:00. Målsman eller annan ansvarig vuxen checkar ut barnet. Då är barnet inte längre under vår uppsikt.

Lajvkläder dvs. tunikor av medeltidsstuk finns att låna och vapen att hyra. Att hyra ett vapen kostar 50 kr, som betalas via swish, 1232875482. På samma nummer kan man betala deltagareavgiften som går på 150 kr per lajv. Första gången är allt gratis, men vi vill gärna att ni blir medlem i föreningen genom medlemsformuläret. Det är gratis och vi har försäkring för medlemmar på våra arrangemang.

Vägbeskrivning: Vi lajvar i Bokedalens naturreservat, uppe på berget ovanför Jonsereds station. Vi träffas på övre pendelparkeringen. Kör genom Jonsereds fabriker, över Säveån och sedan direkt till vänster.

VIKTIGT: Vi måste ha tillräckligt med vuxna i skogen under dagen för att kunna genomföra vårt lajv och för allas trygghet. Anhöriga behöver inte vara med alla tillfällen men ett är önskvärt. Du kan vara passiv värdshusbesökare i diskreta kläder. Vi lånar även ut mantlar till de vuxna. Eftersom vi gjort om anmälningsformuläret vill vi att alla som kommer att delta i skogen gör en egen anmälan.

Första gången vill vi att alla deltagare tar med en vuxen närstående i skogen som kan hjälpa oss bedöma om lajvaren har roligt, och om något extra stöd och förklaringar behövs.

Våra lajv arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet och Kulturungdom.