2022-11-13 Herr Stens konferens

Vi planerar för ett inomhuslajv i Västmarkens värld. Detta lajv kommer att bli annorlunda, med fokus på förhandling och debatt i stället för boffer, och det är inte givet att din karaktär som håller till i af Sejdels skogar kan besöka denna plats. Våra medlemmar kommer däremot att vara mer än välkomna att delta med en tillfällig karaktär. För deltagarna kommer detta att vara ett unikt tillfälle att få större insikt i landets fornhistoria, religion och magi.

Förra lajvet avslutades med att hela profetian lästes upp där det framgick att vår värld är hotad. Revan är instabil och sprids, lämningar efter en enorm drake i af Sejdels skogar har avtäcks och Gudarna har åkallats och kanske även svarat? Vad innebär detta? Herr Sten har kallat kunniga inom magi, religon och historia för en gemensam konferens med målet att tolka profetian och besluta om åtgärder. 

Vid konferensen möts de inflytelserika, de boklärda och de officiella och inofficiella magiutövarna för att en gång för alla dela med sig av sina respektive specialiteter och olika tillgångar i ett försök att rädda Västmarken från en hotande katastrof. Om man kan skapa några nya kontakter, kräva in några skulder eller förödmjuka sin rival samtidigt, tar man naturligtvis även chansen till det.

Vi söker alltså karaktärer med insikt i olika delarna av vår lajvvärlds bakgrund, och kommer att skapa grupper med olika typer av kunskap och tillgångar. Den information karaktärerna behöver delas ut innan lajvet startar.

Förutom att du inte självklart kan spela din vanliga karaktär i Västmarken kommer detta lajv även vara annorlunda på andra sätt. Vi bjuder in vuxna deltagare på samma villkor som de yngre denna gång. Vi kommer att börja med en lajvworkshop där grupperna får chansen att sinsemellan prata igenom sina mål och sin förhistoria, och hitta sina olika typer av karaktärer innan själva lajvet startar. Vi kommer också att vara inomhus och servera mat under lajvet, ni behöver alltså inte ta med egen mat. Alla deltagare är välkomna att låna kläder ur vår lajvgarderob.

Vi möts i stora salen i Sävedalens folkets hus för incheckning från kl. 9:30. Utcheckning startar efter lajvets slut ca kl. 15:00 och samtidigt hjälps vi åt med att diska och städa.

Anmälningsformuläret finns här. Tänk på att eftersom vi denna gång är inomhus kommer vi att ha ett begränsat antal platser på lajvet.

Lajvet arrangeras av Cassandra Romheimer, Matilda Karlström, Felix Kinde, Zeke Linhem och Axel Karlström med stöd av Sara Wahlund, Robert Linhem och Gunnar Söderberg. Har du frågor om lajvet? Kontakta oss via kontakt@vastmarkenlajv.se eller via vår facebooksida.