Brädspel i Koppholms värdshus 19/9 kl 12-16

Inlagt av ulrika fre, 09/10/2021 - 13:45

Kära Västmarkare!

Hösten börjar komma, men konstigt nog syns inte några äventyrare till i Af Sejdels skogar just nu. Kanske har de rest söderut för att delta i oroligheterna mellan Riket och Flodländerna inom Federationen. Kanske har de bara hört ryktas om att på Koppholms värdshus finns gott vin och stora möjligheter att göra sig en slant på att spela tärning och samlats där i stället. Vill ni spela brädspel med oss? Vill ni umgås inlajv?

Nästa söndag den 19:e september har vi bokat Sävedalens folkets hus, Göteborgsvägen 101 i Sävedalen. Vi tar med brädspel att spela och vi vill gärna höra vad våra deltagare hoppas ska hända i våra lajv i Af Sejdels skogar. Detta är alltså ett tillfälle att träffa guider och äventyrskompisar för att smida planer och bolla idéer.

Om karaktärer från Kartoffelköping eller Västmarken råkar vara på resa till grannbyn, kan tänkas att vi förflyttas till Värdshuset i Koppholm en del av eftermiddagen. Det blir i så fall en möjlighet att smida planer inom vår lajvvärld. (Det går alltid att umgås, snacka och spela spel utan att lajva på andra våningen.) Om det blir värdshuslajv beror på hur många som vill delta. Till värdshuset går man för att umgås, smida planer, skryta om sina tidigare äventyr och kanske spela bort några daner på tärning. Konflikter avgörs med rövkrok. Värdshuset ligger i närheten av både Sejdelburg, af Sejdels Skogar och Kartoffelköping, så alla gamla och nya karaktärer har möjlighet att ta sig dit. Det går också fint att låna en kostym ur vårt förråd och hitta på en helt ny karaktär för en eftermiddag.

Vi kommer inte att kunna tillhandahålla mat, men det går fint att låna en micro i köket eller gå över till pizzerian i huset bredvid om man blir hungrig.

Pandemirestriktionerna gäller fortfarande, och vi har därför ett begränsat antal deltagare. Maximalt kan vi vara 30 personer på nedervåningen och 16 personer på övervåningen och fortfarande hålla avstånd. Har ni sjukdomssymptom måste ni stanna hemma.

Föranmäl er därför via formuläret https://forms.gle/vbpP6AZmvLXz2FVx8. Medlemmar och deras familjemedlemmar är välkomna denna gång. Sista dagen för anmälan är torsdagen den 16:e september. På fredagen den 17:e får ni som anmält er ett bekräftelsemejl där vi också berättar om det blir värdshuslajv.

Må din arm bli stark, ditt sinne vist och ditt hjärta fridfullt! Vi möts i Koppholm!

Sara Wahlund Eder ordförande

Ps. Ordinarie Västmarkenlajv planeras i skogen den 17:e oktober och den 14:e november.