Massor av info om lajvet 13 juni. Och sommarlajvet!

Inlagt av ulrika sön, 05/23/2021 - 20:33

Kära Västmarkare!

 

Våren har kommit till Västmarkens skogar, men ännu hör man bara fåglarnas kvittrande vid gruvans igenrasade öppning. Eller var det inte ett stönande som hördes inifrån berget?

Äventyrarna börjar tala om att ta reda på vad som egentligen hände i skogen i höstas. Den försvunne gruvförmannen har ännu inte hittats. Kommer gruvföretaget någonsin att kunna återhämta sig? Innebär det att handelsmannens löften om lukrativa handelskontrakt med flodländerna aldrig kommer att infrias?  Är skogen säker för kaosmakternas inflytande?

Vi planerar nu för fullt inför lajv i skogen den 13 juni. Vi samlas på sedvanligt sätt för incheckning från kl. 9:30 vid Jonsereds pendeltågsstation och står redo för avmarsch mot Västmarken kl. 10.00. Föranmälan görs via formulär .

Då vårterminen denna gång blir osedvanligt kort beslutades terminsavgiften bli 100 kr per deltagande barn. Vi har dock just nu en kraftigt decimerad kassa på grund av inställd verksamhet, vilket gör att vi är mycket tacksamma om de som har möjlighet betalar lite mer. Eller varför inte värva din kompis eller din mamma som medlem i föreningen? Avgifterna betalas som vanligt via  swish 123 - 287 54 82 eller via plusgiro 79 76 51 – 7.

På samma sätt som vid alla våra lajv vill vi gärna ha så många vuxna som möjligt med i skogen, men vi hoppas att ni kan sprida ut er. Det kommer att finnas minst två platser att slå läger på under lajvet. Om någon vuxen vill ansvara för en eld är vi mycket tacksamma. Vill någon vuxen ha en statistroll har vi en plott för det. Hör av dig i så fall!

Glöm inte heller att vi planerar ett sommarlajv helgen den 6-8 augusti i Berghems lajvby utanför Skillingaryd. Detta är ett utmärkt tillfälle att ta med den där kusinen från Skåne som inte fattar vad lajv med Västmarken är för något. Sommarlajvet planeras för i första hand barn i vår vanliga målgrupp, 10-15 år, men vi vill också att alla barn ska ha med sig en vuxen in i lajvet. (Oroa er inte ni vuxna som aldrig spelat teater. Det går utmärkt att spela en sur invånare i byn som inte vill ha något att göra med alla inkräktare som plötsligt dyker upp på din tröskel, utan mest vill sitta på världshuset och dricka te.) Vill man spela samma roll som vanligt i Västmarken går det bra.

Anmälan till sommarlajvet stänger sista maj, vilket gör att ni nu har en vecka på er att fylla i anmälningsformuläret som ni hittar här tillsammans med all praktisk information. Det finns fortfarande några sovplatser i byns hus och det går fint att låna kläder och vapen som vanligt för föreningens medlemmar. Det får vi dock arrangera i förväg så vi slipper frakta hela lajvgarderoben till Småland.

 

Må din arm bli stark, ditt sinne vist och ditt hjärta fridfullt!

Vi möts i skogen!

 

Sara Wahlund

Eder ordförande