Sommarlajv - Kalabaliken i Kartoffelköping

Inlagt av ulrika sön, 03/07/2021 - 13:16

Kalabaliken i Kartoffelköping 6-8 augusti 2021

Det är oroliga tider i Federationen. Skilda viljor splittrar invånarna i byarna, så även i Kartoffelköping. Inte blir det bättre när korpralen börjar förespråka den fria Federationen, medan borgmästaren upprörs över denna tanke. I bakgrunden späds allt på av den mystiska spionmästaren och dess hemliga medhjälpare. Revolutionen verkar inte vara lång bort, det behövs bara en liten gnista för att allt ska explodera. Kanske kommer just denna lilla gnista av någon av de nya i trakten, någon av de ditresta så kallade äventyrarna. De som har med sig stora mängder nybruten drakonit, som om de inte visste att en sådan ofta lurar på en förbannelse. Det är där vi börjar, dagen innan det som kommer bli känt som den stora Kalabaliken i Kartoffelköping.

Detta är ett fristående lajv i Västmarken lajvs kampanjvärld. Kalabaliken i Kartoffelköping utspelar sig i ett av Västmarkens grannländer, i byn Kartoffelköping som off finns i Berghems lajvby i Småland. Det gör att vi kan ha gästande roller från våra kampanjlajv, men det går lika bra att spela en ny roll utan några tidigare erfarenheter från våra andra lajv.

Vår vanliga målgrupp på 8-16 åriga lajvare är självklart väldigt välkomna, men på vårt sommarlajv vill vi även att föräldrar ska känna sig extra välkomna. Oavsett om de aldrig lajvat innan och är mest bekväma med en kopp svart bryggd (det är kaffe för den oinvigde) på värdshuset, eller om de är vana lajvproffs som vill ha misär och mustiga sociala intriger. Självklart så bjuds det också på äventyr, mystik och kanske en och annan gåta som behöver lösas, för stora som små.
För föräldrar och ungdomar av föräldrar och ungdomar! Helpension inklusive kakor!
Låter detta kul? Fyll i intresseanmälan nedan.

https://docs.google.com/forms/d/1BoGksND1oTFbvOYAWYDdxYznt0AOrSPSsw6_1q…

Vi följer självklart smittskyddsrestriktionerna. Om sommarlajvet inte går att genomföra skjuter vi planerna ett år framåt.

Arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet.