Brädspel i Koppholms värdshus 19/9 kl 12-16

Inlagt av ulrika fre, 09/10/2021 - 13:45

Kära Västmarkare!

Hösten börjar komma, men konstigt nog syns inte några äventyrare till i Af Sejdels skogar just nu. Kanske har de rest söderut för att delta i oroligheterna mellan Riket och Flodländerna inom Federationen. Kanske har de bara hört ryktas om att på Koppholms värdshus finns gott vin och stora möjligheter att göra sig en slant på att spela tärning och samlats där i stället. Vill ni spela brädspel med oss? Vill ni umgås inlajv?

Nästa söndag den 19:e september har vi bokat Sävedalens folkets hus, Göteborgsvägen 101 i Sävedalen. Vi tar med brädspel att spela och vi vill gärna höra vad våra deltagare hoppas ska hända i våra lajv i Af Sejdels skogar. Detta är alltså ett tillfälle att träffa guider och äventyrskompisar för att smida planer och bolla idéer.

Om karaktärer från Kartoffelköping eller Västmarken råkar vara på resa till grannbyn, kan tänkas att vi förflyttas till Värdshuset i Koppholm en del av eftermiddagen. Det blir i så fall en möjlighet att smida planer inom vår lajvvärld. (Det går alltid att umgås, snacka och spela spel utan att lajva på andra våningen.) Om det blir värdshuslajv beror på hur många som vill delta. Till värdshuset går man för att umgås, smida planer, skryta om sina tidigare äventyr och kanske spela bort några daner på tärning. Konflikter avgörs med rövkrok. Värdshuset ligger i närheten av både Sejdelburg, af Sejdels Skogar och Kartoffelköping, så alla gamla och nya karaktärer har möjlighet att ta sig dit. Det går också fint att låna en kostym ur vårt förråd och hitta på en helt ny karaktär för en eftermiddag.

Vi kommer inte att kunna tillhandahålla mat, men det går fint att låna en micro i köket eller gå över till pizzerian i huset bredvid om man blir hungrig.

Pandemirestriktionerna gäller fortfarande, och vi har därför ett begränsat antal deltagare. Maximalt kan vi vara 30 personer på nedervåningen och 16 personer på övervåningen och fortfarande hålla avstånd. Har ni sjukdomssymptom måste ni stanna hemma.

Föranmäl er därför via formuläret https://forms.gle/vbpP6AZmvLXz2FVx8. Medlemmar och deras familjemedlemmar är välkomna denna gång. Sista dagen för anmälan är torsdagen den 16:e september. På fredagen den 17:e får ni som anmält er ett bekräftelsemejl där vi också berättar om det blir värdshuslajv.

Må din arm bli stark, ditt sinne vist och ditt hjärta fridfullt! Vi möts i Koppholm!

Sara Wahlund Eder ordförande

Ps. Ordinarie Västmarkenlajv planeras i skogen den 17:e oktober och den 14:e november. 

Vad händer hösten 2021?

Inlagt av ulrika fre, 08/27/2021 - 20:55

Höstens första lajv är inbokat till 17 oktober, och andra 14 november. Men vi skulle gärna träffa våra medlemmar innan dess! Vi hoppas kunna arrangera någonting lajvrelaterat 19 september. Kanske rollspel eller brädspel i lokalen i Sävedalen. Skriv in den 19 september i kalendern så får vi se vad det blir. :)

Massor av info om lajvet 13 juni. Och sommarlajvet!

Inlagt av ulrika sön, 05/23/2021 - 20:33

Kära Västmarkare!

 

Våren har kommit till Västmarkens skogar, men ännu hör man bara fåglarnas kvittrande vid gruvans igenrasade öppning. Eller var det inte ett stönande som hördes inifrån berget?

Äventyrarna börjar tala om att ta reda på vad som egentligen hände i skogen i höstas. Den försvunne gruvförmannen har ännu inte hittats. Kommer gruvföretaget någonsin att kunna återhämta sig? Innebär det att handelsmannens löften om lukrativa handelskontrakt med flodländerna aldrig kommer att infrias?  Är skogen säker för kaosmakternas inflytande?

Vi planerar nu för fullt inför lajv i skogen den 13 juni. Vi samlas på sedvanligt sätt för incheckning från kl. 9:30 vid Jonsereds pendeltågsstation och står redo för avmarsch mot Västmarken kl. 10.00. Föranmälan görs via formulär .

Då vårterminen denna gång blir osedvanligt kort beslutades terminsavgiften bli 100 kr per deltagande barn. Vi har dock just nu en kraftigt decimerad kassa på grund av inställd verksamhet, vilket gör att vi är mycket tacksamma om de som har möjlighet betalar lite mer. Eller varför inte värva din kompis eller din mamma som medlem i föreningen? Avgifterna betalas som vanligt via  swish 123 - 287 54 82 eller via plusgiro 79 76 51 – 7.

På samma sätt som vid alla våra lajv vill vi gärna ha så många vuxna som möjligt med i skogen, men vi hoppas att ni kan sprida ut er. Det kommer att finnas minst två platser att slå läger på under lajvet. Om någon vuxen vill ansvara för en eld är vi mycket tacksamma. Vill någon vuxen ha en statistroll har vi en plott för det. Hör av dig i så fall!

Glöm inte heller att vi planerar ett sommarlajv helgen den 6-8 augusti i Berghems lajvby utanför Skillingaryd. Detta är ett utmärkt tillfälle att ta med den där kusinen från Skåne som inte fattar vad lajv med Västmarken är för något. Sommarlajvet planeras för i första hand barn i vår vanliga målgrupp, 10-15 år, men vi vill också att alla barn ska ha med sig en vuxen in i lajvet. (Oroa er inte ni vuxna som aldrig spelat teater. Det går utmärkt att spela en sur invånare i byn som inte vill ha något att göra med alla inkräktare som plötsligt dyker upp på din tröskel, utan mest vill sitta på världshuset och dricka te.) Vill man spela samma roll som vanligt i Västmarken går det bra.

Anmälan till sommarlajvet stänger sista maj, vilket gör att ni nu har en vecka på er att fylla i anmälningsformuläret som ni hittar här tillsammans med all praktisk information. Det finns fortfarande några sovplatser i byns hus och det går fint att låna kläder och vapen som vanligt för föreningens medlemmar. Det får vi dock arrangera i förväg så vi slipper frakta hela lajvgarderoben till Småland.

 

Må din arm bli stark, ditt sinne vist och ditt hjärta fridfullt!

Vi möts i skogen!

 

Sara Wahlund

Eder ordförande

Lajv 13 juni 2021

Inlagt av ulrika sön, 05/09/2021 - 18:17

Lajvet vi hade planerat för 30 maj flyttas till 13 juni. Vi funderar mer kring hur vi gör det så ansvarsfullt som möjligt, följer myndigheternas direktiv efter bästa förmåga och återkommer med mer information när dagen närmar sig! Kanske behöver vi dela upp oss i mindre grupper? Kanske ska vi sprida ut oss mer? Vi tycker att det är viktigt att våra barn kan återgå till sin fritidsaktiviteter i skogen.

 

Arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet.

Lajv i maj och Sommarlajv

Inlagt av ulrika mån, 04/12/2021 - 16:29

Kära Västmarkare!

Vintern är hård denna säsong i Västmarkens skogar. Snön faller och äventyrarna kurar fortfarande inomhus vid sina eldar. Vilka berättelser förtäljs just nu om forna tiders legender och modiga hjältedåd? Kanske kommer det att berättas om en revolution i Västmarkens grannland Federationen vid nästa vinters brasor? Eller får vi höra talas om hur Västmarkens invånare drog till Federationen för att söka sin lycka i handel eller ta tjänst hos flodländernas representanter?

Arrangörsgruppen hade stora planer för det lajv vi skulle haft 18 april, men nu får vi veta mer om hur det går för Hertiginnans Gruvföretag och vilka farligheter som finns under berget i drakdalen först vid nästa lajv. Vi hoppas verkligen att vi ska kunna ses i Västmarken i maj.

I stället för att slutfixa inför kommande lajv ägnades dagens arrangörsmöte åt att fixa anmälningsformulär för vårt sommarlajv. Visst vore det spännande att ses en hel helg för att att lajva med oss? Vi hoppas verkligen att det ska gå att genomföra i början av augusti.

Mer information och anmälningsformulär finns här.

Må din arm bli stark, ditt sinne vist och ditt hjärta fridfullt!

Sara Wahlund

Eder ordförande

Digitalt rollspel 18/4 2021 är inställt på grund av för få anmälningar

Inlagt av ulrika sön, 03/28/2021 - 21:06

Kära Västmarkare!

Snön smälter i Västmarkens skogar, vinden viner och fjolårsbladen yr. Det är dock fortfarande oroväckande tyst. Var är äventyrarna? Tyvärr verkar det som det kommer att dröja ännu längre än planerat, innan vi kan mötas i Västmarkens skogar. Arrangörsgruppen har upptäckt att Västra Götalandsregionens restriktioner för att möta andra än de vi träffar till vardags gäller ända till och med den 18 april. Det är det datum då vi hade tänkt ha lajv, så vi kan då inte ses i skogen. Vi har undersökt intresse för digitalt rollspel/lajv i stället den 18 april, men för få anmälningar kom in. Vi har därför med tungt hjärta bestämt oss för att ställa in det planerade lajvet den 18 april och i stället satsa all planering under våren på ett lajv den 30 maj.

Jag vill också skicka en påminnelse till er vuxna: Årsmötet beslöt att införa vuxenmedlemsskap för de över 25 år som deltar i våra arrangemang till den låga kostnaden av 0 kr. Genom att vi får lite fler vuxenmedlemmar får vi lite mer bidrag från Sverok vilket vi just nu mycket väl behöver, och dessutom önskar vi att även alla vuxna som är med i skogen ska ha del av Sveroks medlemsförskring. Om man som vuxen önskar stödja föreningen lite extra går det bra att betala 100 kr och bli stödmedlem. Registrera er gärna via samma länk som tidigare skickats ut: https://ebas.sverok.se/blimedlem/vastmarkenlajv

Slutligen lever fortfarande drömmen om längre lajv i sommar, 6-8 augusti, och vi har nu släppt intresseanmälan till Kalabaliken i Kartoffelköping. (Kartoffelköping ligger strax utanför Västmarkens skogar.) Vi fortsätter att planera och följer samtidigt smittskyddsrestriktionerna och om det inte går att genomföra sommarlajvet skjuter vi planerna ett år framåt. 

Må din arm bli stark, ditt sinne vist och ditt hjärta fridfullt!

Sara Wahlund

Eder ordförande

Sommarlajv - Kalabaliken i Kartoffelköping

Inlagt av ulrika sön, 03/07/2021 - 13:16

Kalabaliken i Kartoffelköping 6-8 augusti 2021

Det är oroliga tider i Federationen. Skilda viljor splittrar invånarna i byarna, så även i Kartoffelköping. Inte blir det bättre när korpralen börjar förespråka den fria Federationen, medan borgmästaren upprörs över denna tanke. I bakgrunden späds allt på av den mystiska spionmästaren och dess hemliga medhjälpare. Revolutionen verkar inte vara lång bort, det behövs bara en liten gnista för att allt ska explodera. Kanske kommer just denna lilla gnista av någon av de nya i trakten, någon av de ditresta så kallade äventyrarna. De som har med sig stora mängder nybruten drakonit, som om de inte visste att en sådan ofta lurar på en förbannelse. Det är där vi börjar, dagen innan det som kommer bli känt som den stora Kalabaliken i Kartoffelköping.

Detta är ett fristående lajv i Västmarken lajvs kampanjvärld. Kalabaliken i Kartoffelköping utspelar sig i ett av Västmarkens grannländer, i byn Kartoffelköping som off finns i Berghems lajvby i Småland. Det gör att vi kan ha gästande roller från våra kampanjlajv, men det går lika bra att spela en ny roll utan några tidigare erfarenheter från våra andra lajv.

Vår vanliga målgrupp på 8-16 åriga lajvare är självklart väldigt välkomna, men på vårt sommarlajv vill vi även att föräldrar ska känna sig extra välkomna. Oavsett om de aldrig lajvat innan och är mest bekväma med en kopp svart bryggd (det är kaffe för den oinvigde) på värdshuset, eller om de är vana lajvproffs som vill ha misär och mustiga sociala intriger. Självklart så bjuds det också på äventyr, mystik och kanske en och annan gåta som behöver lösas, för stora som små.
För föräldrar och ungdomar av föräldrar och ungdomar! Helpension inklusive kakor!
Låter detta kul? Fyll i intresseanmälan nedan.

https://docs.google.com/forms/d/1BoGksND1oTFbvOYAWYDdxYznt0AOrSPSsw6_1q…

Vi följer självklart smittskyddsrestriktionerna. Om sommarlajvet inte går att genomföra skjuter vi planerna ett år framåt.

Arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet.

Årsmöte

Inlagt av ulrika ons, 03/03/2021 - 20:58

Kära Västmarkare!

Snön smälter i Västmarkens skogar, och vi drömmer fortfarande om sommarens äventyr.

Nu har föreningen haft sitt årsmöte. Jag fick fortsatt förtroende som ordförande, och vi välkomnar en stigande stjärna som kassör, Robert Linhem. Det innebär att styrelsen blir förstärkt, Anette Marelod tar över som sekreterare och Ulrika Stenman blir vår nya incheckningsansvariga. Alvin Johanesson fortsätter att representera arrangörsgruppen.

Mötet beslöt också att införa vuxenmedlemsskap för de över 25 år som deltar i våra arrangemang till den låga kostnaden av 0 kr. Om man som vuxen önskar stödja föreningen lite extra går det bra att betala 100 kr och bli stödmedlem. Registrera er gärna via samma länk som tidigare skickats ut. https://ebas.sverok.se/blimedlem/vastmarkenlajv

Slutligen lever drömmen om längre lajv i sommar, 6-8 augusti, och vi har nu släppt intresseanmälan. Vi fortsätter att planera och följer samtidigt smittskyddsrestriktionerna. (Om det inte går att genomföra skjuter vi planerna ett år framåt.)

Må din arm bli stark, ditt sinne vist och ditt hjärta fridfullt!

Sara Wahlund

Eder ordförande

Årsmöte 28/2 2021

Inlagt av ulrika lör, 01/23/2021 - 11:03

Söndag den 28 februari kl 14 är det dags för årsmöte i Västmarken lajv!

I år har vi för första gången digitalt årsmöte. En länk till zoom-möte skickas till alla som anmäler sig till ordforande@vastmarkenlajv.se. Dagordning och annan viktig information får du via mail. Då vi ses på distans är det svårt att äta något gott tillsammans. I stället kommer vi att lotta ut de spel och prylar föreningen fick från Sverok i samband med spellovet, till de medlemmar som närvarar i mötet. Skriv gärna i anmälningsmailet vilka saker du är intresserad av, så kan vi förbereda utlottningarna i förvag. Innehållet lottas alltså ut till de närvarande deltagarna i årsmötet som önskar delta i respektive dragning. Om du vinner i en dragning som du anmält dig till tas ditt namn bort från följande dragningar, dvs. man kan bara vinna en sak var. Priserna delas ut vid kommande arrangemang eller hämtas i Angered.
I lådan finns:
2 snygga mössor
2 varma halsdukar
Flodskörden – Rollspelsbok med en hel kampanj och regler
Just one – Partyspel för 3-7 personer, +8 år, ca 20 minuter per spelomgång
Sagospelet Äventyret för hela familjen. Regelvarianter för både yngre och äldre.
2 pysselböcker från Sagospelet
Concept – litet demospel
Exploding kittens – demospel för två personer
Kortlek med marknadsföringstips

Välkomna!

Kära Västmarkare!

Inlagt av ulrika tors, 01/21/2021 - 07:41

Snön ligger djup i Västmarkens skogar, och täcker både en inrasad gruvgång och ett sönderblåst värdshus. Vad händer härnäst?

Myndigheternas restriktioner gör att det är svårt att ses nu, men guiderna finns alltid att kontakta om någon vill ägna vintervilan åt att fundera kring en karaktär eller vill ha tips om utrustning eller kläder till lajv. Skicka ett mail, eller lägg in en fråga på vår Discord eller i Facebook.

Arrangörsgruppen har börjat diskutera vårens kampanj, men vi vågar inte planera för mer än två lajv. Boka gärna in den 18 april och den 30 maj redan nu. Skulle vi få möjlighet att ses fler än 8 personer och kunna samlas runt ett bord tidigare än i april så fixar vi en brädspelsträff eller en hantverkskväll.

Styrelsen planerar för nytt årsmöte den 28 februari och har nu beslutat att detta blir kl. 14 till 16 i form av ett digitalt möte. Särskild kallelse med årsmöteshandlingar och information om hur man deltar i mötet kommer senare, men det går fint att höra av sig redan nu till ordforande@vastmarkelajv.se om det finns något särskilt du vill att vi diskuterar på mötet. Vi kan inte bjuda på mat och fixa aktiviteter via internet, men vi kommer att lotta ut några spel och prylar vi fick från Sverok i höstas bland mötets deltagare. Kom ihåg att både medlemmar och föräldrar är välkomna.

Apropå medlemmar, det är dags att förnya sitt medlemskap! Detta år är det väldigt tydligt att föreningens ekonomi bygger på medlems- och deltagareavgifter, något som har blivit mindre än planerat år 2020. Vill du att vi ska kunna fortsätta lajva som tidigare så fort myndigheterna tillåter- bli medlem redan i dag! Ju fler medlemmar vi får in i registret tidigt på året, ju fler lajv och andra aktiviteter vågar vi planera för. Värva gärna så många medlemmar du kan! Ett särskilt epost med information om hur man återregistrerar sig har skickats från medlemsregistret. Vuxna medlemmar är naturligtvis också välkomna.

Vi är också på jakt efter fler styrelsemedlemmar och andra funktionärer. Vill du veta vad du kan hjälpa till med, kontakta valberedningen som består av Marie Karlsson Peoples marie.karlsson.peoples@gmail.com och Stefan Andersson stefan.andersson.3@gmail.com .

Må din arm bli stark, ditt sinne vist och ditt hjärta fridfullt!

Sara Wahlund

Eder ordförande

Ps. Vi drömmer om att arrangera ett sommarlajv för alla åldrar med övernattning i Västmarkens närområde, när Covid-19 förbannelsen försvunnit. Visst låter det spännande?