Välkommen till Västmarken Lajv!

Västmarken lajv är en idéell förening som arrangerar barn- och ungdomslajv i klassisk fantasymiljö i Jonsered strax utanför Göteborg.

Hör Samuel berätta mer om lajven i Västmarken.

Vi brukar hålla tre lajv på våren och tre på hösten. Vi arrangerar lajven i samarbete med Studiefrämjandet. Varje lajv äger rum på en söndag och pågår i 4-5 timmar i skogen med matpaus. 

Det finns en del lajvkläder (mest tunikor) att låna och lajvvapen att hyra för nybörjaren och vi hjälper gärna till att komma in i spelet. Första gången du är med är det gratis att prova på. Vill du fortsätta vara med behöver du bli medlem.

Västmarken är ett lågkrav fantasylajv vad det gäller klädsel. Vi sträcker oss från vikingatid fram till 1700-talet via steampunk och allt vad fantasy innebär med diverse livsformer såsom hober, alver och allsköns knytt och demoner.
Vi vill underlätta för barn att få lajva loss och är därför ganska tillåtande med "klassiska fantasykaraktärer" och tidsepoker.
De regler vi har är: inga synliga moderna detaljer såsom dragkedjor, jeans eller glada neonfärger. Inga syntetmaterial i yttersta lagret på kläderna. Vi gör undantag för skor, barn måste ha vettiga skor! Ju mer vi klär oss för våra roller, desto häftigare blir hela lajvet för alla. Men det är viktigare att vi inte fryser. När det är kallt behöver du ha varma kläder och skor, samt mössa och vantar med. Regnar det behöver du ha regnkläder och vattentäta skor. Men det går utmärkt att bära detta under karaktärens kläder! 

Var och en har med sig egen lunchmatsäck, och mycket att dricka. 

Hur går ett lajv till? Läs mer här.

Läs Stopet om du vill veta vad som hänt på tidigare lajv, och kanske få en aning om vad som väntar på nästa. 

Vi ses i Västmarken!

Nyheter

2022-06-01 21:17

Eftersom antalet anmälda till sommarlajvet I Gränslandet inte är så många vi hoppades och har planerat för, har arrangörsgruppen med sorg beslutat att ställa in lajvet.

2022-04-26 22:07

Anmäl dig här

Snart är det dags för lajv!

2022-04-09 18:25

Var det lite för kallt på senaste lajvet? Då är det dax att skaffa en varm skön mantel. Eller saknar din karaktär de snyggaste byxorna? Då är du välkommen att komma till Västmarkens systuga där vi tillsammans bättrar på lajvdräkten.

2022-03-27 19:37

Anmäl dig här

Snart är det dags för lajv!

2022-03-15 18:39

Var det lite för kallt på senaste lajvet? Då är det dax att skaffa en varm skön mantel. Eller saknar din karaktär de snyggaste byxorna? Behöver du en linnetunika för att kunna lajva med stil även under hetare dagar?