Välkommen till Västmarken Lajv!

Västmarken lajv är en idéell förening som arrangerar barn- och ungdomslajv i klassisk fantasymiljö i Jonsered strax utanför Göteborg.

Höstens sista lajv som var planerat till 22/11 är tyvärr inställt. Vi återkommer med mer information.

Vi brukar hålla tre lajv på våren och tre på hösten. Varje lajv äger rum på en söndag och pågår i 4-5 timmar i skogen med matpaus.

Det finns en del lajvkläder (mest tunikor) att låna och lajvvapen att hyra för nybörjaren och vi hjälper gärna till att komma in i spelet. Första gången du är med är det gratis att prova på. Vill du fortsätta vara med behöver du bli medlem.

Bra att veta: Var och en har med sig egen lunchmatsäck, och mycket att dricka. Vi strävar efter en så inlevelsefull miljö som möjligt, och ju mer vi klär oss för våra roller, desto häftigare blir hela lajvet för alla. Men det är viktigare att vi inte fryser. När det är kallt behöver du ha varma kläder och skor, samt mössa och vantar med. Regnar det behöver du ha regnkläder och vattentäta skor. Men det går utmärkt att bära detta under karaktärens kläder! 

Hur går ett lajv till? Läs mer här.

Läs Stopet om du vill veta vad som hänt på tidigare lajv, och kanske få en aning om vad som väntar på nästa. 

Vi ses i Västmarken!

Nyheter

2020-11-05 21:45

Det här med lajv är en ganska udda hobby. Vi vill därför berätta hur det fungerar i vår förening, och på större arrangemang, vid ett tillfälle när vi kan pratas vid utanför Västmarkens fiktiva värld.

2020-11-05 21:04

Hösterminens sista lajv planeras söndagen den 22 november kl 10 till 15. Vi hoppas kunna mötas på sedvanligt vis på svärdslängds avstånd vid Jonsereds station för incheckning från kl. 9:30.

2020-09-28 17:52

Vi möts på svärdslängds avstånd vid Jonsereds station för incheckning från kl. 9:30.