Välkommen till Västmarken Lajv!

Västmarken lajv är en idéell förening som arrangerar barn- och ungdomslajv i klassisk fantasymiljö i Jonsered strax utanför Göteborg.

Hör Samuel berätta mer om lajven i Västmarken.

Vi brukar hålla tre lajv på våren och tre på hösten. Varje lajv äger rum på en söndag och pågår i 4-5 timmar i skogen med matpaus. På grund av coronapandemin har året inte blivit riktigt som vanligt, men några lajv har det ändå blivit.

Det finns en del lajvkläder (mest tunikor) att låna och lajvvapen att hyra för nybörjaren och vi hjälper gärna till att komma in i spelet. Första gången du är med är det gratis att prova på. Vill du fortsätta vara med behöver du bli medlem.

Västmarken är ett lågkrav fantasylajv vad det gäller klädsel. Vi sträcker oss från vikingatid fram till 1700-talet via steampunk och allt vad fantasy innebär med diverse livsformer såsom hober, alver och allsköns knytt och demoner.
Vi vill underlätta för barn att få lajva loss och är därför ganska tillåtande med "klassiska fantasykaraktärer" och tidsepoker.
De regler vi har är: inga synliga moderna detaljer såsom dragkedjor, jeans eller glada neonfärger. Inga syntetmaterial i yttersta lagret på kläderna. Vi gör undantag för skor, barn måste ha vettiga skor! Ju mer vi klär oss för våra roller, desto häftigare blir hela lajvet för alla. Men det är viktigare att vi inte fryser. När det är kallt behöver du ha varma kläder och skor, samt mössa och vantar med. Regnar det behöver du ha regnkläder och vattentäta skor. Men det går utmärkt att bära detta under karaktärens kläder! 

Var och en har med sig egen lunchmatsäck, och mycket att dricka. 

Hur går ett lajv till? Läs mer här.

Läs Stopet om du vill veta vad som hänt på tidigare lajv, och kanske få en aning om vad som väntar på nästa. 

Vi ses i Västmarken!

Nyheter

2021-05-09 18:17

Blir det lajv den 30 maj i Jonsered? Vi hoppas det! Vi vet inte säkert förstås, det hänger på om restriktionerna lättas innan dess.

2021-04-12 16:29

Kära Västmarkare!

2021-03-07 13:16

Kalabaliken i Kartoffelköping 6-8 augusti 2021

2021-03-03 20:58

Kära Västmarkare!

Snön smälter i Västmarkens skogar, och vi drömmer fortfarande om sommarens äventyr.