Viktig Information Sommarlajv

Att tänka på inför anmälan till lajvet Handel och Trubbel

Ansvariga

Alla deltagare som är under 16 år ska ha med sig en ansvarig vuxen. Denna person har extra koll på att den yngre mår bra under lajvet. Vi arrangörer behöver hjälp att kolla att alla kommer ihåg att äta och dricka tillräckligt, kommer i sovsäcken i lagom tid och varken är för varm eller kall. Detta är en förutsättning för att alla har roligt. För att få vara ansvarig för barn under sexton år måste du själv ha fyllt 18 år.

Boende

Vi räknar med att alla ska kunna få sovplats i lajvbyns hus, men vissa familjer kommer att behöva dela hus med andra. Vissa av husen har madrasser, men man behöver själv ta med liggunderlag eller filtar för att isolera mot kylan. Inget av husen har uppvärmning.
Alternativet till att sova i gemensamt hus är att sova i eget medhavt tält. Tältet ska då vara av historisk typ, kåta, runt militärtält eller i undantagsfall modernt tält fullständigt dolt av duk i bomull.
I tredje hand ordnar du själv boende utanför lajvet. Tänk då på att det finns begränsad plats för husbilar och moderna tält får slås upp på anvisad plats en bit bort från lajvbyn.

Karaktärsanmälan

Efter att ni anmält er till lajvet behöver ni också fylla i karaktärsanmälan. Detta är en hjälp för er att börja fundera på vem ni vill spela i lajvet, och för arrangörerna att fokusera på de typer av intriger deltagarna uppskattar.

Återbetalning

Vid betald anmälan räknar vi med att du kommer, men om du blir sjuk så vill vi givetvis att du stannar hemma. I det fallet kommer vi återbetala din avgift mot att du vid behov kan visa upp något som styrker att du faktiskt var sjuk.
Vi kommer eventuellt om många skulle behöva ställa in sin medverkan på grund av sjukdom behålla delar av erlagd avgift för att kompensera för inköp som vi gjort.